blog05

آیا نفخ نشان دهنده مشکل جدی در سلامتی است؟

نفخ وضعیتی است که در آن شرایط فرد احساس می کند شکمش پر و سفت شده است. دلیل اصلی نفخ وجود گاز در سیستم گوارشی است. این بیماری معمولا در میان زنان مسن و یا کسانی که به تازگی زایمان کرده اند رایج تر است. تند غذا خوردن یکی از علل اصلی ابتلا به این بیماری است.
مطالعات نشان می دهند که نفخ هرگز به معنای ابتلا به بیماری های مزمن نیست و در شرایط بسیار نادر ممکن است نفخ نشان دهنده مشکل حادی در سلامتی باشد. این بیماری به سادگی و با استفاده از برخی از انواع قرص گوارش و پرهیز غذایی قابل درمان است.

علل نفخ چیست؟

یکی از علل شایع ابتلا به این بیماری یبوست است. علائمی که نشان می دهند شما به بیماری یبوست مبتلا هستید، بدین شرحند:
• زور زدن برای شروع یا پایان اجابت مزاج
• مدفوعی که شبیه سنگ و سنگریزه است
• عدم احساس خالی بودن بعد از اجابت مزاج
یبوست می تواند باعث بروز دردهای شکمی و نفخ شود. هرچه مدفوع مدت زمان بیشتری در روده باقی بماند، باکتری ها زمان بیشتری برای تخمیر آنچه در روده وجود دارد در روده باقی می مانند و همین امر باعث بروز گاز در سیستم گوارشی می شود. به غیر از یبوست، موارد دیگری نیز وجود دارند که باعث بروز گاز در سیستم گوارشی می شوند و این موارد عبارتند از:
• حساسیت روده: افراد مبتلا به IBS می توانند به شدت به گاز سیستم گوارشی حساس باشند و همین امر باعث بروز درد، گرفتگی عضلات و اسهال می شود.
• رشد بیش از حد باکتری های روده کوچک : افراد سالم باکتری نسبتا کمی در روده کوچک دارند. افرادی که جراحی روده انجام داده اند و یا به بیماری سندروم روده تحریک پذیر مبتلا هستند و یا دائما دچار اسهال می شوند، گاز زیادی را در سیستم گوارشی خود احساس می کنند.
• گاستروپارزی: این وضعیت باعث تاخیر در تخلیه معده می شود که می تواند باعث نفخ، حالت تهوع و حتی انسداد روده شود.
• زایمان و یا عادت ماهیانه نامنظم: گاهی اوقات مشکلات مرتبط با تخمدان ها یا رحم ممکن است باعث بروز گاز در سیستم گوارشی شود.

چگونه از نفخ جلوگیری کنیم؟

به طور معمول، اولین و مهمترین روش برای جلوگیری از پدیدآمدن گاز در سیستم گوارشی تغییر رژیم غذایی است. تحقیقات نشان داده اند اگر فرد از رژیم غذایی پیروی کند که در آن میزان الیگوساکاریدها، دی ساکاریدها، مونوساکاریدها و پلی الها کاهش یابد، علائم مرتبط با بروز گاز و تحریکات روده به میزان زیادی از بین می روند. این مواد غذایی به شرح زیرند:
• الیگوساکاریدها که در گندم، پیاز، سیر، حبوبات و لوبیا یافت می شوند
• دی ساکاریدها مانند لاکتوز موجود در شیر، ماست و بستنی
• مونوساکاریدها از جمله فروکتوز (نوعی قند موجود در میوه ها و عسل) سیب و گلابی
• پلی‌ال‌ها یا الکل‌های قند موجود در غذاهایی مانند زردآلو، شلیل، آلو و گل کلم
در افرادی که به این غذاها حساسیت دارند، روده کوچک همیشه نمی تواند کربوهیدرات ها را به طور کامل جذب کند و آنها را به روده بزرگ منتقل می کند. این امر می تواند باعث افزایش میزان گاز در سیستم گوارشی گردد و همین امر زمینه ساز بروز دردهای شکمی از جمله نفخ می شود.
علت اصلی درد را پیدا کنید و سپس درمان را آغاز کنید!
به طور کلی، اگر می خواهید از نفخ رهایی یابید باید علت اصلی آن را پیدا کنید. در کنار پیروی از رژیم غذایی سالم، مصرف فیبر و مایعات نقش مهمی در کاهش گاز سیستم گوارشی دارد. همچنین، اگر علت اصلی نفخ شکم ابتلا به یبوست است باید از روش های مناسب درمانی پیروی کنید. استفاده از انواع قرص گوارش که برای این منظور طراحی شده اند به کاهش درد و ارتقا سلامتی کمک می کنند. توصیه می شود در زمان مصرف به دستور العمل استفاده از قرص گوارش توجه داشته باشید تا بتوانید بهترین نتیجه را از مصرف آن بدست بیاورید.

برچسب‌ها: بدون برچسب
0